Herman vertel eens…

Herman Nijland, Herman Klink en Herman Kleine Koerkamp. Drie heren die niet alleen hun voornaam delen, maar ook het feit dat ze in de afgelopen kwarteeuw veel voor Klink-Nijland hebben betekend. In aanloop naar het 25-jarig bestaan in 2022 van Klink-Nijland lanceren we de rubriek: Herman vertel eens … Hierin graaft dit drietal beurtelings een Klink-Nijland-anekdote op uit het geheugen. Vandaag deel 2: Herman Kleine Koerkamp over aanbestedingen winnen of…..

 

Herman Kleine Koerkamp
Kop of munt

Klink-Nijland is begonnen als onderaannemer en in de loop van de jaren uitgegroeid tot aannemer. Dat betekende ook actief meedoen met aanbestedingen. Zo nu en dan maak je bijzondere dingen mee op dat gebied. Bij elke aanbesteding hoop je natuurlijk de klus binnen te halen. Ik weet nog dat we eens meededen met een aanbesteding voor een klus in Hengelo, ik geloof voor 107.000 euro. Waren er drie gegadigden en liepen we de klus mis op welgeteld 250 euro. Heel zuur. Of dat een potentiele aannemer bij een aanbesteding dertig seconden te laat binnenkwam. Die had gewoon pech, kon de klus vergeten. Zo strikt zijn ze daarin.

Nog merkwaardiger was een aanbesteding bij de gemeente Enschede. Daar kwamen wij en een andere aannemer met exáct dezelfde prijs op de proppen. Volgens mij iets van 120.000 euro. Had ik nog nooit meegemaakt. Tja, wat doe je dan? Nou, die ambtenaar van de gemeente Enschede wist wel een oplossing. Die pakte z’n portemonnee tevoorschijn en liet ons een muntje zien. Wij hadden kop en de andere kandidaat munt. Het werd munt en ook deze klus glipte ons door de vingers.