5 vragen aan… Bert Wessels

Wie met Bert samen aan een klus werkt, weet dat de koffie ’s ochtends vroeg altijd goed geregeld is in de bouwkeet. Deze grondwerker kijkt met trots naar projecten die hij oplevert en in zijn vrije tijd hoor je hem in de ether met zijn eigen piratenzender. Tijd voor vijf vragen aan Bert Wessels.

 

Wie ben je en hoe ben je bij Klink-Nijland terecht gekomen?
Mijn naam is Bert Wessels, ik ben 49 jaar en bij Klink-Nijland werkzaam als grondwerker. In 2015 ben ik hier begonnen, maar al vanaf m’n zeventiende werk ik in de wegenbouw. Onder meer bij Grontmij in Arnhem, wat nu Sweco heet. Daar was ik meestal iets verder van huis, moest ik heel Nederland door voor klussen. Vijf jaar op rij was daar een grote reorganisatie en gingen er elk jaar honderd man uit. Op een gegeven moment was ik ook aan de beurt. Daarna heb ik nog tweeënhalf jaar bij Van der Velden Rioleringsbeheer in Almelo gewerkt, voordat ik bij Klink-Nijland aan de slag ging. Een kameraad van mij werkte hier al en Herman Nijland ken ik nog van mijn tijd bij Ballast Nedam.

Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden?
In 1998 ben ik getrouwd met Debby en samen hebben we drie kinderen. Zoon Bryan (20) en dochters Zerina (17) en Eline (14). Ze wonen alle drie nog bij ons thuis in het mooie Vroomshoop. Een gezellige drukte dus. Zeker ’s avonds met het eten, dan komt iedereen thuis met verhalen over de dag. Bryan is net als ik werkzaam in de bouw, als timmerman bij Plegt-Vos. Zerina werkt met dementerende ouderen en maakt weer totaal andere dingen mee. En de jongste zit op de middelbare school. Het is altijd gezellig en er zijn altijd weer verhalen te vertellen aan de eettafel.

Wat is jouw taak bij Klink-Nijland?
Dat is heel divers. Ik hou me bezig met allerlei rioolwerkzaamheden, variërend van het plaatsen van een hoofdriool tot het bevestigen van de buisafsluitingen. Maar ik doe ook voorbereidingen voor de stratenmakers. Dan bestuur ik de minikraan of de shovel. En tegen het einde van een klus zorg ik dat alles netjes wordt afgewerkt. Dat de bermen er strak bij liggen, het gras is ingezaaid en de borden zijn opgeruimd. Zo ben ik van het begin tot het einde bij een klus betrokken. Het werk dat ik doe is heel afwisselend en dat maakt het ook zo mooi. M’n hele leven zit ik al in dit vak, heb er allerlei diploma’s voor behaald en ik zie mezelf dan ook niet zo snel nog iets anders doen.

Wanneer ben je het meest trots op je werk?
Vooral als we een klus kunnen opleveren. In Raalte hebben we bijvoorbeeld de Almelosestraat helemaal opgeknapt. Als ik daar nu overheen rij, dan denk ik wel… ‘Dat hebben wij toch maar mooi gemaakt’. Als je het vergelijkt met hoe die straat vroeger was, dat is zo’n wereld van verschil. Zeker nu de bomen erin staan en alles prachtig bloeit. Dan weet je wel dat je supermooi werk hebt gemaakt en dat geeft echt voldoening. Dat is anders dan bijvoorbeeld bij rioolwerkzaamheden. Dat moet vooral functioneel zijn, zorgen dat het werkt. Maar zo’n Almelosestraat, daar kan je pas echt trots op zijn.

Waar breng je buiten werk de meeste tijd door?
In m’n eigen studio. Samen met m’n zoon spaar ik namelijk singles. Nederlandstalig, Engelstalig, van alles wat. Ik denk dat we thuis meer dan 1.500 lp’s hebben en kasten vol cd’s. Achter het huis staat een studio en daar draaien we met de geheime zender, Smokkelaar FM. Dat is onze grootste hobby. In de tuin staat een gloednieuwe mast, afgelopen winter zelf gemaakt. Hartstikke mooi. Op de zaterdagmiddag komen de kameraden, drinken we een pilsje en draaien we lekker platen.