Herman vertel eens…

Herman Nijland, Herman Klink en Herman Kleine Koerkamp. Drie heren die niet alleen hun voornaam delen, maar ook het feit dat ze in de afgelopen kwarteeuw veel voor Klink-Nijland hebben betekend. In aanloop naar het 25-jarig bestaan van Klink-Nijland lanceren we de rubriek … Hierin graaft dit drietal beurtelings een Klink-Nijland-anekdote op uit het geheugen. Vandaag deel 5: Herman Nijland over lastige projecten.

Herman Nijland
Lastige projecten

Heel soms heb je van die projecten ertussen die gewoon niet lekker lopen. Door moeilijke omstandigheden of omdat het bijvoorbeeld niet goed klikt met een gemeente of een opzichter.
 
Een van de eerste grote uitdagingen waar we in de begintijd van Klink-Nijland mee te maken kregen, was in Roden, Drenthe. Wat een ellende. Moesten we een weggetje aanleggen naar een jachthaven aan het Leekstermeer, op de grens met de provincie Groningen. Zo’n smal buitenweggetje van een kilometer of drie. De bedoeling was om het met de kerstdagen van 1998 op te leveren. Maar vanaf september was het niets anders dan regen, regen en nog eens regen. Tot februari ‘99, toen begon het tot overmaat van ramp ineens te vriezen.
 
Uiteindelijk hebben we dat project in april opgeleverd in plaats van december. Was pas het tweede jaar dat we bezig waren met het bedrijf. Toen het uiteindelijk lente werd waren we maar wat blij. Dat we de boel konden opleveren en er vanaf waren. Maar daar hebben we niet veel aan verdiend, dat Leekstermeer.