Vijf vragen aan…Ellen van Rossum

Ze is op maandag en donderdag de eerste die je tegenkomt als je het kantoor van Klink-Nijland binnenstapt. Hier viert ze dit jaar haar vijftienjarig jubileum en ze voelt zich dan ook helemaal thuis in dit ‘mannenbolwerk’. Daarnaast is ze een heel eind op weg met het wandelen van het Pieterpad. Tijd voor vijf vragen aan Ellen van Rossum.

Wie ben je en wat is je taak bij Klink-Nijland?
Mijn naam is Ellen van Rossum en ik verzorg bij Klink-Nijland de administratie. Daarbij werk ik veel samen Mary-Lisa. We zitten naast elkaar en verdelen de taken. Denk aan het controleren van de inkoopfacturen, de loonadministratie, maar ook bijvoorbeeld het bestellen van de koffie. Eigenlijk allerlei hand- en spandiensten die er maar moeten gebeuren. Dat doe ik twee dagen per week, op maandag en donderdag.

Hoe ben je zo bij Klink-Nijland terecht gekomen?
Nadat ik mijn vakdiploma Detailhandel haalde, ben ik in de jaren tachtig begonnen als verkoopster in een lederwarenzaak hier in Raalte. Daar deed ik ook al wel wat administratief werk. Al doende heb ik dat geleerd, want een opleiding in die richting heb ik nooit gevolgd. Zestien jaar heb ik daar gewerkt, voordat ik rond de eeuwwisseling de stap maakte naar Hegeman Bouwgroep in Deventer. In 2006 ben ik uiteindelijk begonnen bij Klink-Nijland. Tijdens de crisis van een paar jaar later kwam ik thuis te zitten, maar gelukkig duurde dat niet lang. Toen het weer beter ging met het bedrijf kon ik er snel weer aan de slag. Bij Klink-Nijland werk ik echt in een mannenbolwerk, al merk ik daar zelf niet zo heel veel van. Ik vind het bovendien leuker om met mannen te werken dan met vrouwen. De meesten zijn wat makkelijker. ‘Huppekee, niet zeuren’, die mentaliteit. Al zijn er natuurlijk wel uitzonderingen, haha. En met Mary-Lisa werk ik overigens hartstikke leuk samen!

Aan welke momenten binnen het bedrijf beleef je het meeste plezier?
Het leukste bij Klink-Nijland vind ik toch wel de uitstapjes met alle medewerkers. De laatste keer zijn we het bos in geweest, bij Hoenderloo in de buurt. Konden we mountainbiken en nog een paar activiteiten. Fantastisch. Vooral om dan wat meer contact te hebben met collega’s die je normaal gesproken niet zoveel spreekt. Van het 25-jarig jubileum kunnen we denk ik ook heel wat leuks verwachten. Hoe dat precies zal zijn, weet ik eigenlijk niet. We horen nog niet veel details. Dat vind ik niet erg hoor, laat het maar een verrassing zijn wat er gaat gebeuren. De heren zijn er in ieder geval druk mee bezig, dus ik denk wel dat het tot in de puntjes geregeld zal zijn.

Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden?
Samen met mijn man Frank heb ik twee zoons, Don van 25 en Sem van 22. We wonen met z’n vieren in Raalte, het dorp waar ik al mijn hele leven woon. De kinderen wonen dus allebei nog thuis, al gaat de oudste binnenkort wel het huis uit. De vakanties met het hele gezin naar Italië zijn voor ons de hoogtepunten. Don en Sem gaan inmiddels al lang niet meer mee, maar met z’n tweeën gaan we nog heel graag naar Italië toe. Niet elk jaar naar een vaste plek, maar juist telkens naar een ander deel van het land.

Wat doe je verder in je vrije tijd?
Een paar keer per week ga ik naar de sportschool en ik houd ervan om lekker uit te gaan. Naar een restaurant of een cafeetje. Mijn man en ik gaan ook regelmatig wandelen. We zijn nu bezig met het Pieterpad, een route van 500 kilometer. Helemaal van Pieterburen in het noorden naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. Juni vorig jaar zijn we begonnen en wanneer het lekker weer is gaan we weer een stuk van de route wandelen. Inmiddels zijn we in de buurt van Nijmegen, dus al over de helft!