Parkeerplaatsen Ieder1 Deventer

Korte omschrijving

In Deventer is het deze week (eerste week juni 2021) zweten voor Gerco en Roald. Bij Woonbedrijf Ieder1 maakt Klink-Nijland nieuwe parkeerplaatsen, een wadi en wordt de riolering vernieuwd. Ieder1 gaat de vestiging in Zutphen sluiten en overplaatsen naar de locatie in Deventer. Omdat het daar dus flink drukker wordt, zijn extra parkeerplaatsen nodig. Het waren er ongeveer 40 en wij maken er nog eens 42 bij.

Een infiltratiesysteem gaat ervoor zorgen dat het regenwater weer terug komt in de bodem. Als er veel regen valt, komt het water eerst in de leidingen. Als die vol zijn, loopt het naar een speciaal ondergronds krattensysteem en daarna komt het via een nieuw geplaatste put in de gloednieuwe wadi.

Ook de riolering wordt volledig vernieuwd. Dat is nog best een uitdaging, want in dit geval was vooraf onduidelijk hoe de rioleringsbuizen er precies bij zouden liggen. Wel wisten we dat regenwater en afvalwater bij elkaar kwamen. Als het werk straks klaar is, wordt dat gescheiden afgevoerd. Zo zorgen we ervoor dat afvalwater geen kans heeft om in de wadi terecht te komen.

De werkzaamheden begonnen zo’n zes weken geleden. Inmiddels is de wadi klaar, net als de nieuwe parkeerplaatsen. Er wordt gewerkt aan de riolering en de verdere bestrating op het terrein. Als alles volgens plan verloopt, is het project over twee á drie weken afgerond.

Mogen wij uw project uitvoeren? Neem contact op