Parallelweg Almelo

Korte omschrijving

Achter het station in Almelo is Bert (Wessels)  aan het werk aan de parallelweg. Klink-Nijland is hier onderaannemer van Bramer uit Vriezenveen. Achter het station komen er nieuwe woningen en daarvoor moet eerst de grond goed voorbereid worden. Zodat Bramer voor de woningstichting Beter Wonen daar kan gaan bouwen.

“We zitten hier nu 3 a 4 weken. Eerst waren het allemaal volkstuintjes hier. Die moesten we allemaal opruimen”. Daarna moest er eerst drainage onderin voor het grondwater. Het grondwater  staat hier erg hoog. Daar moesten eerst allemaal pompen op voordat er gegraven kon worden.

 

Bouwputten aan het uitgraven

Het graven is nodig voor een goede fundering voor de woningen. “We graven af tot we bij de vaste grond zijn en daarna grondverbetering toepassen.” Op die manier kan er een goede fundering gemaakt worden voor de woningen die hier komen.  “Ik verwacht dat we met de bouwputten deze week nog bezig zijn. Vrijdag 31 mei begint Bramer met betonstorten voor de fundering. “ Vertelt Bert.  “Daarna vullen wij de vloer weer aan zodat hij helemaal egaal is en dan kan het bouwen door Bramer beginnen.”

In totaal komen hier 18 woningen op en komt er een parkeerplaats met een poort zodat alleen de bewoners er in kunnen komen. Er komt één blok van vier eengezinswoningen, één rij van tien eengezinswoningen en vier eengezinswoningen in de vorm van een pakhuis.

Bij de woningen wordt een gezamenlijke binnentuin aangelegd. De bergingen bevinden zich onderin de ‘pakhuis’-woningen. Alle woningen hebben een open keuken, drie slaapkamers en, afhankelijk van het type woning, een vaste trap of vlizotrap naar de derde verdieping. Bovendien worden alle woningen gasloos opgeleverd.

Uiteindelijk zal Klink-Nijland voor Bramer ook het woonrijp maken realiseren. Wanneer de nieuwbouw klaar is zal Klink-Nijland hiervoor terug komen. De woningen worden opgeleverd in de zomer van 2025 .

“Dus het zal nog wel een tijdje duren voordat we hier weer terug zijn” Aldus Bert.

 

 

 

 

Mogen wij uw project uitvoeren? Neem contact op