Teuge

Korte omschrijving

Machtig mooi werk in Teuge

Terwijl honderd meter verderop de vliegtuigjes landen en opstijgen werkt de ploeg van Klink-Nijland op de grond lekker door. In Teuge zijn ze bezig met hun eigen landingsbaantje.

Na het verwijderen van het oude asfalt in januari is de riolering afgekoppeld en vervangen door een systeem met een gescheiden opvang van hemelwater. De oude buizen die onder opritten en tuintjes lopen zijn dichtgespoten met schuim. Nu die klus geklaard is, volgt de bestrating. Het verouderde asfalt wordt vervangen door een slordige 70 duizend klinkers. ‘Dat geeft straks een heel andere aanblik’, zegt machinist Sander. ‘Als we straks vertrekken en nog eens achterom kijken, is deze straat echt opgeknapt en dat vind ik altijd een mooi moment.’

Sander en zijn collega-machinist Harrie (van Unicom) rijden af en aan. Nico, eveneens, van  Unicom is grondwerker. Twee onderaannemers uit de Achterhoek snijden banden op maat en maken meters. Floris en Ryan doen het straatwerk. Henk is de uitvoerder. Als de banden erin liggen, kan het straten beginnen. Begin april moeten de werkzaamheden afgerond zijn.

Lekker doorwerken

‘Het fijne aan deze klus is dat we driehonderd meter weg open hebben liggen en niet in etappes hoeven te werken’, melden Henk en Sander. Dat kan door een gunstige ligging van de zijwegen die uitkomen op De Parmentierstraat die ze onderhanden nemen. Er liggen slechts twee woningen aan de afgesloten zijde. Met die bewoners, voor wie het behelpen is, zijn afspraken gemaakt.

Beetje reuring

Een van die bewoners, een oudere mijnheer, komt naar buiten om bij Henk eens te informeren hoe lang het allemaal nog duurt. En om honderduit te vertellen over de militaire vliegbasis die hier vroeger zat. ‘Daar waar die graafmachine nou staat, stond een wachthuisje.’ Henk hoort het geduldig aan en beantwoordt de vragen zo goed mogelijk. ‘Natuurlijk, we bezorgen overlast’, zegt Henk even later. ‘Maar volgens mij vinden veel mensen het stiekem ook wel mooi, een beetje reuring voor de deur.’

 

 

Mogen wij uw project uitvoeren? Neem contact op