Herinrichting Kop van Assendorp

Korte omschrijving

Deze maand zijn wij voor gemeente Zwolle begonnen aan de herinrichting van de Kop van Assendorp. Dit houdt in dat een deel van de Assendorperstraat wordt vernieuwd, samen met Groot Wezenland.  Hierdoor gaat een deel van de singel veranderen van een doorgaande autoweg naar een plek waar bewoners en bezoekers van Zwolle prettig kunnen verblijven. Daardoor moet er een sterkere verbinding ontstaan tussen de Assendorperstraat en de binnenstad van Zwolle.

De autoweg wordt versmald, waardoor voetgangers en fietsers meer ruimte krijgen. Ook wordt er extra groen aangelegd, zodat het gebied beter bestand is tegen extreme toekomstige weersomstandigheden en komt er meer ruimte voor onder andere terrassen en parkeerplaatsen.

Informatie en communicatie

Omwonenden en winkeliers worden door John en Robin op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen. Ook wordt er rekening gehouden met bereikbaarheid en bewegwijzering. Zeker aan het begin van een project midden in een centrum is een goede informatievoorziening belangrijk.

Het project word daarom in verschillende fases uitgevoerd. Fase 1 en 2 duurt van januari tot en met maart. Dan wordt gewerkt tussen het Dominicanenklooster en Groot Wezenland. Fase 3 tot en met 5 vind plaats in april en mei. Dan wordt gewerkt aan Groot Wezenland en fases 6 tot en met 10 is van juni tot en met oktober. Dan wordt de Burgemeester van Roijensingel aangepast. Op die manier wordt de hinder zoveel mogelijk beperkt.

Afgelopen week is het asfalt gefreesd en nu wordt door Wilson, Siem, Gerard, John en Robin de riolering aangepast.  De verwachting is dat het hele project in oktober van dit jaar wordt afgerond.

 

Mogen wij uw project uitvoeren? Neem contact op