Videoclip “De Stratenmaker” binnen 5 weken al 100.000 keer online bekeken.

In aanloop naar het jubileumfeest voor hun 25 jarig bestaan, initieerde Klink-Nijland het ludieke initiatief om een lied te laten opnemen. Met als doel om het beroep, maar ook de medewerkers van het bedrijf eens in het zonnetje te zetten. Door samenwerking met creatief strateeg Gerben Derks werd dit opgezet inclusief een videoclip “De Stratenmaker” waarin de medewerkers van het bedrijf figureerden.  

 

Videoclip De Stratenmaker voor 25 jarig bestaan

Ter gelegenheid van hun 25 jarig jubileum wisten ze bij het bedrijf Klink-Nijland, de band Doppen’s Textiel enthousiast te maken om een lied te maken. Een stratenmakerslied bestond er namelijk nog niet. Het idee hiervoor kwam van pr-man Gerben Derks, die alle communicatie regelde in de aanloop naar de viering van het jubileum. Het lied is geschreven door bassist Jan Doppen van de band Doppen’s Textiel.

Het was niet voor niets dat Klink-Nijland besloot om op deze manier het stratenmakersvak te promoten in de regio. Er is namelijk een groeiend tekort aan mensen in het vak. Het idee om een clip te gaan maken, versterkt de betrokkenheid van de medewerkers op een nieuwe manier. Dit kon op waardering rekenen van de medewerkers maar ook collegabedrijven in infraland. Op een vrijdagavond en zaterdag werd de videoclip De Stratenmaker opgenomen. Het personeel kwam daarvoor enthousiast opdraven en hielp vervolgens ook mee in de online verspreiding van het nummer op diverse kanalen.

Een bijzondere bijkomstigheid is dat deze videoclip online, inmiddels de 100.000 views is gepasseerd. Dit gebeurde in de week waarop het bedrijf haar jubileumfeest vierde. Derks, hield de statistieken bij van diverse kanalen waar het op gepubliceerd was. De 100.000 werd 5 weken nadat de videoclip online was gegaan, bereikt. “Dit was net voordat we het jubileumfeest op 5 maart zouden vieren. Hoe leuk is het dan om tijdens het feest een gouden plaat te kunnen overhandigen?” Aldus Derks.

Een popalbum krijgt een gouden status als er 20.000 exemplaren zijn verkocht. Betaalde streams van platformen als Spotify, Deezer, Apple Music en YouTube Music, tellen ook gedeeltelijk mee. Een gouden plaat moet worden aangevraagd bij NVPI Audio, een groepsvereniging die belangen behartigt van Nederlandse muziekmaatschappijen.

In het geval van het Stratenmakerslied ging het dus niet om een echte gouden plaat. Derks vond het aantal van 100.000 online views een mooi cadeau waard tijdens het jubileumweekend.

Bekijk hieronder de videoclip: