Activiteiten Open Dag Klink-Nijland

Nu de coronamaatregelen bijna ten einde lijken te zijn, komt de open dag van Klink-Nijland als een van de eerste feestjes waar je naar toe kunt gaan. De hoogste tijd om uit de doeken te doen wat we zoal kunnen verwachten tijdens de open dag op 5 maart bij Klink-Nijland in Raalte:

Demonstratie machines en materieel
Op zaterdag 5 maart gaan vanaf tien uur de poorten open en is iedereen welkom voor een kijkje achter de schermen. Medewerkers van Klink-Nijland geven allerlei demonstraties met de machines. Ze stallen het materieel uit en laten zien wat hun kennis en kunde is. Studenten van de infraopleidingen van het Deltion College presenteren zich, net als jongens en meiden van Landstede die in opleiding zijn om als loonwerker aan de slag te gaan.

Voor elk wat wils
De open dag is voor iedereen, maar ook specifiek voor mensen die geïnteresseerd zijn in de infrawereld of in het bedrijf Klink-Nijland. Voor alle leeftijden valt er wel iets te beleven.

Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen of meedoen aan activiteiten hier op het terrein. Denk bijvoorbeeld aan workshops, zoals het beschilderen van stenen. Onder begeleiding van onze medewerkers kunnen ze op een laagdrempelige manier kennismaken met ons werk. Zo is het een perfect uitje voor het hele gezin. Een van de hoogtepunten is de ‘rode draad’. Daar kunnen we nog niet alles over verklappen, maar bezoekers kunnen daar in ieder geval zelf op een ludieke manier een steentje aan bijdragen.”

Piratenhits door gelegenheidszender Machtig Mooi Werk FM
Opvallend is dat tijdens de open dag twee piratenzenders rechtstreeks uitzenden vanaf het Klink-Nijland-terrein. Dat doen ze onder de noemer ‘Machtig Mooi Werk FM’. Daarbij zal de single ‘De Stratenmaker’ ook regelmatig te horen zijn. Dit nummer met bijbehorende clip is gemaakt door de band Doppen’s Textiel in samenwerking met medewerkers van Klink-Nijland. Het is een muzikale ode aan de echte stratenmaker en ruim honderd piratenzenders in Oost- en Noord-Nederland hebben het nummer al gedraaid.