Klink-Nijland levert dementievriendelijke straat op in Dronten

In Dronten is door Klink-Nijland een looproute aangelegd die speciaal is aangepast voor mensen met dementie. De route loopt van een verzorgingshuis naar een winkelcentrum.

Hendrik, Emil, Meinnard en Coen zijn daar druk bezig geweest en zijn blij dat ze konden bijdragen aan het welbevinden van deze inwoners. Voor de aanleg is er contact gezocht met oudere inwoners met dementie in de wijk en is bekeken wat voor hen fijn is. De dementievriendelijke route is een pilot van de gemeente. Mogelijk wordt er bij het opknappen van andere straten opnieuw gesproken met buurtbewoners over hun wensen en behoeften.

Onderweg staan nauwelijks borden maar er zijn wel een aantal duidelijke oversteekpunten die allemaal precies dezelfde vorm hebben. Ook is de stoep er overal gelijk en is er een aparte fietsstrook aangelegd.

Er zijn daarnaast vier rustplekken met een bankje aangelegd. De bankjes hebben een opvallend felle, groene kleur. “Dat groene is herkenbaar”, zegt Wilma Herms van het Alzheimer Café in Dronten bij Omroep Flevoland.

“Voor mensen met dementie is het heel belangrijk dat ze herkenbare punten hebben. Dus ik hoop dat er ook nog iets van bloemen en dergelijke herkenbare punten bij worden geplaatst.”