De Gors

Korte omschrijving

‘Hier komt alles samen wat wij goed kunnen’, zegt Sander terwijl hij uit zijn mobiele graafmachine klimt. Samen met grondwerker Harro egaliseert hij een strook waarop een nieuwe parkeerplaats zal verrijzen. Sander kijkt nog eens kritisch naar zijn eigen werk. ‘Ik wil die baan superstrak hebben. Ik ben zelf stratenmaker geweest en kan me net iets te goed verplaatsen in hun werk.’

In het hart van de Almelose nieuwbouwwijk De Gors ondergaat het winkelcentrum een metamorfose. De buitenboel rond alle bestaande winkels is vernieuwd, waar mogelijk met oud materiaal. Wel zo duurzaam en het oogt hagelnieuw. ‘Kijk dan hoe strak die druppel erin ligt’, zegt uitvoerder Richard.

Achter het winkelcentrum lag kortgeleden een braakliggend veldje. Daarop is het nu een drukte van belang want hier verrijst een vestiging van supermarktketen Aldi. Klink-Nijland verzorgt ook daar het buitenterrein. Het is passen en meten in de mierenhoop die een bouwplaats kan zijn.

Machinist Sander roemt de veelzijdigheid van de klus. ‘Straatwerk met alles erop en eraan, nieuwe kabels, leidingen, lichtmasten, riolering, een waterbuffer, afgekoppeld regenwater dat via kratten in de grond zakt, grondverbetering, boombeluchting en aanplant van bomen. De totale klus behelst zo’n zesduizend vierkante meter en we verwerken zo’n tienduizend eenheden, van fietsenrekken tot design-plantenbanken.’ Begin maart moet de klus geklaard zijn. De exacte opleveringsdatum is afhankelijk van de voortgang rond de bouw van de nieuwe supermarkt.

Het zelfverklaarde dream team bestaat uit stratenmakers Michel “Poelie” , Ronnie en Robin. Sander (mobiele graafmachine) en Nick (shovel) zijn de vaste machinisten. Grondwerkers Harro en Bert completteren de ploeg.

 

Mogen wij uw project uitvoeren? Neem contact op