De blauwe golven

Korte omschrijving

Machtig mooi werk in Arnhem

‘Dit is geen vakwerk, maar kunstwerk.’ Onder de Nelson Mandelabrug in Arnhem knikt Henk Boerman (50) zijn hoofd naar De Blauwe Golven. Het terrein van 25 duizend vierkante meter is ook echt een kunstwerk. Uit 1977 van Peter Struycken om precies te zijn. En het is een parkeerterrein.

Iedere Arnhemmer kent dit gezichtsbepalende werk in het stadshart. Wel waren de blauwe en witte klinkers vóór de renovatie veranderd in een grauwe zee. Het gemeentebestuur had plannen voor een groen stadspark, maar daartegen kwam verzet kunstenaars en inwoners Inmiddels is het plan aangepast. De Blauwe Golven blijven behouden en de rest van het plein wordt een groene corridor.

Klink Nijland is hier één van de spelers in een veel groter team. Als onderaannemer van Roelofs werken vier collega’s aan de randopsluiting. ‘En we zijn niet de enige onderaannemer. Van Gelder/Fijn en Ter Maat waren al begonnen.’, zegt Henk. De ploeg van Klink Nijland legt de zijkanten van het talud uit. Door de rondingen en glooiingen een secuur werk. Uitvoerder is Thomas. Henk zet de profielen uit en rijdt materiaal af. Harold knipt de stenen. Peter en Simeon voeren stenen aan en leggen ze uit.

Bijzonder: Henk en Simeon buffelen door in de bouwvak. Want er staat druk op de ketel. Het drukke verkeersplein is deels afgesloten. Het is de gemeente er veel aan gelegen om die periode zo kort mogelijk te houden. Met de ploeg van Klink Nijland viel te praten over het overwerk. Henk: ‘Mij kwam het wel goed uit. Door omstandigheden kan ik toch pas in september op vakantie. En dit is mooi werk hè? Een klus naar mijn hart.’

Mogen wij uw project uitvoeren? Neem contact op