Herinrichting Grote Markt Raalte

Update 6 december

CENTRUM RAALTE OP DE SCHOP: “EEN HEEL MOOI PROJECT”
De herinrichting van de Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte is in volle gang. Na jaren van voorbereiding krijgt het dorpshart nu eindelijk de vurig gewenste metamorforse. Projectleider Jens Schutrup, vakspecialist Dennis Rabe en toezichthouder Hans Beens zijn onderdeel van een uitgebreid team dat zich namens de Gemeente Raalte bezighoudt met dit project. Vanuit hun eigen vakgebied hebben wij een aantal vragen gesteld over wat er zoal komt kijken bij de voorbereiding en de realisatie van deze klus.

Update 2 december
De afgelopen dagen hebben de mannen hard gewerkt om de Plas voor het weekend weer dicht te krijgen. De doorgang van de Munstersestraat naar de Koestraat en parkeerplaats Herenhof is dus weer begaanbaar. Volgende week gaan we alvast voorbereidingen treffen voor de nieuw aan te leggen plantenbakken.

Wisten jullie trouwens al dat Raalte On Ice gewoon doorgaat tijdens de werkzaamheden op de Grote Markt? Vanaf vrijdag 9 december is de ijsbaan geopend. Aankomende week begint de opbouw van de ijsbaan.

Update 24 november
In week 48 breiden we ons werkterrein wat verder uit. Het nieuwe IT riool wordt doorgelegd tot in de Munstersestraat ter hoogte van de Gouverneur. Dit heeft gevolgen voor de toegankelijkheid van de Munstersestraat en het dorp.

Vanaf maandag 28 november is de Munstersestraat gestremd. Hoekman blijft bereikbaar vanaf de Westdorplaan. Parkeerplaats Herenhof en de Koestraat blijven bereikbaar vanaf de Kerkstraat. Het ‘Doktersweggetje’, oftewel het loop-/fietspad vanaf de Munstersestraat richting Domineeskamp blijft toegankelijk voor fietsen en wandelend verkeer. Aanwonenden van de Domineeskamp en de Muntersestraat kunnen hun woning bereiken met de auto.

De werkzaamheden in dit gedeelte zullen maximaal 2 weken duren. Het dorp is dus in deze weken met de auto niet bereikbaar vanaf de Munstersestraat. Lopend blijft het dorp vanaf de Munstersestraat bereikbaar

Plattegrond week 47 t/m 49

 

Update 18 november

Midden op de Grote Markt wordt op dit moment de noodbestrating aangebracht. Dit is de tijdelijke bestrating zodat de weg weer begaanbaar is. Volgend jaar komt het definitieve straatwerk erin.
Vanaf volgende week beginnen me met de volgende fase. In week 47 wordt er tussen Beter Horen en de Munstersestraat gestart met het plaatsen van IT riool. De doorgang tussen de Herenstraat en de Grotestraat blijft begaanbaar. Door op onderstaand beeld te klikken ziet u een plattegrond. Het rode vak is het werkterrein voor dit deel van de fase. Alle winkels, woningen en overige ondernemingen zijn bereikbaar gedurende deze werkzaamheden.
Donderdag 24 november is er ook weer een inloopmoment in het Annahuis.
Van 15.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom om binnen te lopen en al uw vragen omtrent het project te stellen.

Plattegrond week 47 t/m 49

Update 17 november

Tijdens de werkzaamheden rondom de Plaskerk is er ook een archeoloog aanwezig. De gemeente heeft archeoloog Nick een paar vragen gesteld over zijn werkzaamheden.

Update 11 november

Afgelopen week is het oude infiltratieveld verwijderd midden op de Grote Markt. Daarna hebben we het cunet uitgegraven ten behoeve van het nieuwe infiltratieveld. De bodem is door een archeoloog onderzocht.

Rondom het plein zijn alle winkels ‘gewoon’ bereikbaar

 

 

Update 3 november
De kop is eraf en de werkzaamheden zijn gestart. Wethouder Breun Breunissen en Uitvoerder herman Nijland hebben het startschot gegeven. Klik hier voor het artikel dat de gemeente hierover gepubliceerd heeft.

Vanaf aanstaande woensdag 9 november beginnen er ook werkzaamheden voor het Annahuis. De doorgang tussen het ‘Dokterspaadje’ richting de Plas (dus voor het Annahuis langs) is hierdoor niet meer toegankelijk. Het Annahuis blijft wel te voet bereikbaar.

 

Update 27 oktober
Vanaf maandag 31 oktober starten de eerste werkzaamheden op de Grote Markt. We gaan beginnen met het inrichten van ons depot op de Domineeskamp en het opbouwen van ons werkterrein. In de loop van de week starten we met de ondergrondse werkzaamheden midden op de Grote Markt. Nadat we de ondergrondse werkzaamheden voltooid hebben komt er tijdelijke noodbestrating op het plein. Deze werkzaamheden duren naar verwachting +/- 4 weken.

Door op onderstaande link te klikken ziet u een plattegrond. Het rode vak is het werkterrein voor dit deel van de fase. Alle winkels, woningen en overige ondernemingen zijn bereikbaar gedurende deze werkzaamheden.

Plattegrond werkzaamheden week 44 tm 47


Benieuwd hoe het centrum eruit komt te zien? Kijk dan op www.raalte.nl/centrum. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Ga dan naar de social media pagina over de herinrichting van centrum, of volg deze internetpagina.

Bij vragen kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager Jorinde.  Vul hiervoor hieronder het contactformulier in.

Vragen herinrichting van de Grote Markt