Grote Markt

Korte omschrijving

Je kan het haast niet gemist hebben, als je in Raalte bent geweest. In het centrum van Raalte zijn we bezig met een machtig mooie klus. In opdracht van de gemeente Raalte werken onze mannen daar namelijk hard aan de herinrichting van de Grote Markt en de Plas. Er is jaren over nagedacht en nu krijgt het dorpshart dan eindelijk die broodnodige opknapbeurt.

De afgelopen periode stond vooral in het teken van bodemonderzoek. Oftewel, kijken wat er in de grond zit. Bijzonder is dat er een archeoloog met ons meekijkt. Dat is omdat het centrum van Raalte op een aantal plekken een ‘hoge archeologische verwachtingswaarde’ heeft. We keken dan ook niet gek op toen we rondom de Plaskerk skeletten vonden. Op die plek zat vroeger namelijk een begraafplaats. Erg interessant allemaal, maar voor ons dus ook zaak om heel voorzichtig te werk te gaan.

Als het werk straks klaar is, dan heeft Raalte een centrum met een andere functie. Gezelliger en sfeervoller met een fontein en bankjes. Het hart van Raalte is de plek waar veel evenementen plaatsvinden. Denk aan Stöppelhaene en Raalte on Ice, maar ook de wandelvierdaagse en de carnavalsoptocht. De bedoeling is dat de klus in het voorjaar van 2023 geklaard is. Met Pinksteren zou mooi zijn, want dat weekend staat Raalte natuurlijk in het teken van Ribs & Blues.

Wil je meer updates van dit project? Op deze facebook pagina en via deze website houden we je op de hoogte.

Mogen wij uw project uitvoeren? Neem contact op