Herman vertel eens… Laatste deel

Herman Nijland, Herman Klink en Herman Kleine Koerkamp. Drie heren die niet alleen hun voornaam delen, maar ook het feit dat ze in de afgelopen kwarteeuw veel voor Klink-Nijland hebben betekend. In aanloop naar het 25-jarig bestaan van Klink-Nijland lanceren we de rubriek Herman vertel eens… Hierin graaft dit drietal beurtelings een Klink-Nijland-anekdote op uit het geheugen. Vandaag het laatste deel: Herman Nijland over track & trace en diefstal.

Herman Nijland
Track & trace en diefstal

Bij Klink-Nijland maken we bij onze klussen gebruik van aardig wat machines en apparaten. Hartstikke handig, maar het is ook roofgoed. Meerdere keren is geprobeerd om bijvoorbeeld shovels van ons te stelen. Gelukkig hebben we die uitgerust met track & trace. Zo kwamen we eens ’s ochtends aan op de werkplaats, toen bleek dat een van de shovels er niet meer stond. Konden we direct in het systeem zien dat die al de vorige avond was weggehaald en welke route ermee was afgelegd. Het ding stond in een bedrijfshal in Enschede. We hebben de politie erop afgestuurd en uiteindelijk de shovel terug gekregen. Ze hadden onze bestickering er al afgehaald.

Een ander bijzondere situatie deed zich voor bij een klus in Hengelo. Een van onze containers was na het einde van een werkdag open blijven staan. De uitvoerder werd daarover gebeld en is er gelijk heen gereden. Maar hij kon de container niet op slot draaien en dus laadde hij voor de zekerheid alle waardevolle spullen in z’n auto. Dat was geen busje van Klink-Nijland, maar z’n eigen auto. Een paar kilometer verderop werd hij plotseling klem gereden door zes politieauto’s. Buurtbewoners hadden gezien hoe hij bezig was geweest. Ze vertrouwden het niet en schakelden de politie in, die er gelijk op af ging. De uitvoerder legde het verhaal uit aan de agenten, die dat vervolgens bij mij checkten. Toen ik zei dat het klopte, mocht hij weer door rijden. Maar hij had geluk dat de agenten mij belden, Herman Klink zou gezegd hebben dat hij die aannemer niet zou kennen, haha!